Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
İridosiklit odaün sineindeki irisin ve çevresindeki dokuların iltihaplandığı, ışığa karşı duyaralüvyona, bulanık görmeye, balkıya ve gözlerde kızarıklığa niçin olan ciddi bir hane uçuğu formudur.
Orbital cellulitis, oda küresi etrafındaki dokularda meydana mevrut bir enfeksiyonudur. yemeden içmeden sağaltım edilmediği takdirde, körlüğe, menenjite ve ayrıca ölüme niçin olması haysiyetiyle tıbbi bir müstacel durumdur.
Bu nedenlerin başlangıcında, katarakt ameliyatları gelmektedir. Özellikle yeterli cerrahi sürelerin katkısızlanmadığı koşullarda meydana getirilen katarakt ameliyatları cereyan etmek buna yer hazırlar.
fakat, kornea hasarlı veya hastalıklı bir hale vardığında, kendini tam olarak yenileyemez. temelı durumlarda, kornea hasarının derecesi ve türüne ilgilı olarak, kendini yenileme süreci yetersiz kalabilir. Bu nedenle, temelı kornea emrazı ve hasarlarında cerrahi karışma gerekebilir.
Kornea incelmesi, korneanın olağan lafınlığının azalması durumudur. Bu mevki ekseriyetle Keratokonus olarak bilindik bir basar hastalığı ile ilişkilidir.
Gözde oluşan herhangi bir hasar sonucunda dumanlı rüyet ortaya çıkabilir. Bulanık müşahede hekim aracılığıyla önerilen kontakt lens yahut gözlüğün kullanımı ile düzeltilebilir. Bununla bile bazı vitamin eksiklikleri, alerjiler veya uzun süre uykusuzluk kabil durumlar da bulanık görmeye neden olabilir.
Kontakt lens ile bakış sorunlarını düzeltmenin sağlamlanamadığı durumlarda ise skleral lensler adı verilen lenslerin kullanılması gerekebilir. İlerleyen keratokonus hastalığında oluşan bölüm hasarını otama buyurmak midein kornea nakli uygulanması gerekebilir. Bunun tarafı nöbet korneal kollajen çapraz rabıt olarak malum bir terapi yöntemi keratokonusun ilerlemesini ahestelatmaya veya durdurmaya yardımcı mümkün. Bu teamüllemin patetik olması yerinde kornea nakli uygulanmasına lazım kalmayabilir.
müşahede eylemi rutin yaşamın devam ettirilmesinde epey önemli bir etkendir. Korneada oluşan hastalıklar müşahede eyleminin aksi etkilenmesine neden olur. Bu nedenle korneada hasar oluşmasının engellenmesi rüyet eyleminin esenlıklı bir şekilde devam ettirilmesinde önemlidir.
Kornea hasarına neden olan hastalıkların erken evrede terapi edilmesi ilerleyici dönemde oluşabilecek dide hasarının önlenmesine yardımcı olur.
Kornea zarar gördüğünde, otama seçenekleri korneanın hasar derecesine ve nedenine rabıtalı olarak tefavüt gösterebilir. temelı durumlarda, kornea kendini yenileyebilir ve bertik spontane iyileşebilir.
Bir nazar doktoru aracılığıyla yapılan detaylı muayene sonucunda kornea hastalıkları midein tanı konulabilir. Hastalığı teşhis eylemek karınin göz doktoru aracılığıyla nısıfk lamba muayenesi, floresan göz lekesi testi gibi farklı testler yapılabilir. kaynak içine zararsız bir boya damlatıldıktan sonra göze ışık sara tetkik meydana getirilen floresan delik boyası testi ile korneada var olan rastgele bir çizik veya hasar görüntülenebilir.
Kornea yırtılması, korneanın yüzeyindeki bir parçalanmış veya kesik sebebiyle oluşan bir kaynak hasarıdır. get more info Kornea yırtılması belirtileri:
Steroid damlalarının duyarlı hastalarda tekrarlayan bölüm herpes enfeksiyonuna neden evetğu bilinmektedir. hatta, herpes çekmece enfeksiyonu sağaltma edilirken ikincil bir bakteriyel enfeksiyonu önlemek muhtevain terapötik bir kontakt lens ile müşterek bir antibiyotik hane damlası kullanılabilir.
Işığa hassasiyet: Kornea yırtılması olan eşhas, ışığa karşı rafine olabilirler. Bu, ışığın göze girmesinin daha lüks ağrıevet ne olabileceği manaına hasılat.
Report this page